İnternet Fuat Amca'dan

Okuduğunuz haber
YOZGAT'A YENİ KENT KİMLİĞİ

Sağlıkçılar çözüm bekliyor!

Anasayfa   /    Güncel    /    Yozgat'a yeni kent kimliği

Yozgat'a yeni kent kimliği

Yozgat Belediyesi’nin en fazla üzerinde durduğu projelerden birisi olan Yeni Bir Şehir Kimliği kazandıracak bir alan oluşturmak için çalışmalar başladı. Dört yoldan Kapalı Otoparkı ve tarihi Askerlik Şubesi’ni de kapsayan alan mimarisiyle, ışıklandırması, yolları ile Yozgat’ın Şehir Kimliğini yansıtacak bir bütünlük arz edecek.

GÜNCEL      29 Eylül 2020 - 14:36     0

Yozgat'a yeni kent kimliği

Yozgat Belediyesi Dörtyol Kavşak, Belediye Hizmet Binası ve Saat Kulesi Tarihi Askerlik Şubesi arasında yol, kaldırım, çevre düzenleme ve dekoratif aydınlatma çalışması başlattı. Belediye Başkanı Celal Köse,  şehrimizin en önemli tarihi yapılarından biri olan saat kulesi ve belediye binası çevresinin hemşehrilerimiz tarafından en fazla kullanılan alanlar olduğunu söyledi.
Bu bölgenin şehrin giriş kapısı olduğunu vurgulayan Başkan Köse, "Biz burayı ne kadar düzenli ve temiz tutarsak, gelen misafirlerimizin hafızasında o kadar pozitif bir yer tutar. Özellikle de hemşehrilerimizin en fazla kullandığı alan olmasından dolayı insanlarımızın güzel görüntüler içerisinde yaşamasını istedik." dedi.
Dörtyol kavşağında belediye binasına, saat kulesinden eski askerlik şubesine, buna ek olarak Emniyet Caddesi'nden Sungurlu Caddesi'nde Karslıoğlu konağına kadar olan bölgede çalışma yapacaklarını aktaran Başkanımız,  "Bu bölgede altyapı çalışmalarımız olacak, asfaltı yenileyeceğiz, yeni tip kaldırımlar yapacağız. Kot düşürmesi gereken yerlerde kot düşürmesi yapacağız. Kaldırım taşlarımız soğuk havaya, tuza, buzlanma ve solüsyona karşı dayanıklı olacak. Dekoratif ışıklandırma yaparak bu bölgeyi güzel bir görünüme kavuşturacağız." diye konuştu.
Başkanı Köse çalışmaların yaklaşık 2 ayda tamamlanacağını, bu süre içerisinde de hemşehrilerimizi sıkıntıya sokmamak için de gerekli özeni göstereceklerini, çalışmaların etap etap yapılacağını belirtti.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor