Üçüncü Lig Eylül'de

Okuduğunuz haber
YOZGAT KENEVİRLE KALKINACAK!

Forma çalışana verilecek

Anasayfa   /    Ekonomi    /    Yozgat kenevirle kalkınacak!

Yozgat kenevirle kalkınacak!

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Endüstriyel Kenevir alanında yapılan ihtisaslaşma çalışmalarının amacını özetledi. Açık olarak ifade edilmese de TSO tarafından açıklamaya cevap veren ve Yozgatlı firmaların göz ardı edilmediğini belirten Rektör Karadağ, “Bütün çalışmalarımızı Yozgat merkezli ve Yozgat’ın geleceğini düşünerek planladık ve buna göre adımlarımızı attık ve atıyoruz. Sektörel buluşmalarımızın hedefi: Yozgat’ın kazanması ve kalkınmasıdır” dedi.

EKONOMİ      19 Agustos 2020 - 14:16     0

Yozgat kenevirle kalkınacak!

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Endüstriyel Kenevir alanında yapılan ihtisaslaşma çalışmalarının amacını özetledi. Açık olarak ifade edilmese de TSO tarafından açıklamaya cevap veren ve Yozgatlı firmaların göz ardı edilmediğini belirten Rektör Karadağ, “Bütün çalışmalarımızı Yozgat merkezli ve Yozgat’ın geleceğini düşünerek planladık ve buna göre adımlarımızı attık ve atıyoruz. Sektörel buluşmalarımızın hedefi: Yozgat’ın kazanması ve kalkınmasıdır” dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Endüstriyel Kenevir alanında İhtisaslaşan Yozgat Bozok Üniversitesi’nin, ihtisaslaşma belgesi aldığı tarih olan 23 Ocak 2020’den bu yana yapılanları ve Üniversite olarak hedeflerini ihtiva eden açıklamalarda bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yozgat Bozok Üniversitesi’nin YÖK tarafından  "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi"  kapsamında Üniversitemiz, “Sürdürülebilir Biyomalzeme ve Biyoenerji için: Endüstriyel Kenevir” başlıklı projesi ile “İhtisaslaşan Üniversiteler” arasına girmesi ile birlikte Ocak ayından bu yana pandemi sürecinin meydana getirdiği sıkıntılara rağmen Üniversitemiz “Endüstriyel Kenevir” konusunda Kenevir Araştırmaları Enstitüsü’nün kurulumu, araştırma gruplarının oluşturulması, yönerge ve yönetmelik hazırlıklarının tamamlanması gibi süreçlerde önemli bir mesafe almış bulunmaktadır.

Öncelikle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kenevirin bütün biyokütlesinin ekonomiye kazandırılması açıklamaları ve de bu alanda ihtisas üniversitesi olmamızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ın ihtisas çalışmalarımıza oldukça önem vermesi bizleri motive eden en büyük güç olmuştur.

“Hedefimiz, Yozgat’ın makûs kaderini değiştirecek ve cazibe merkezi haline getirecek yatırımlara kapı aralamaktır”

İhtisaslaşma belgesi alındıktan sonra Üniversite yönetimi olarak yaptığımız ilk iş Yozgat’ımızın sanayici, iş insanları, sanayi odası yetkilileri ve yerel ve ulusal basınımıza ihtisas alanımızın tanıtımı ve bölgemiz için öneminin vurgulandığı tanıtımlar oldu. O günlerde ifade ettiğimiz gibi; endüstriyel kenevirde ihtisaslaşan üniversitemizin yapacağı kısa, orta ve uzun vadeli çalışmalarla kenevirin bütün biyokütlesinin ekonomiye kazandırıldığı bir üs haline getirerek Yozgat’ımızı bir cazibe merkezi haline getirip, bölgesel kalkınmada öncü konuma taşımaktır. Bu temelde, bütün çalışmalarımızı Yozgat merkezli ve Yozgat’ın geleceğini düşünerek planladık ve buna göre adımlarımızı attık ve atıyoruz.

“Sektörel buluşmalarımızın hedefi: Yozgat’ın kazanması ve kalkınmasıdır.”

AR-GE ve ÜR-GE çalışmaları bir yandan devam ederken, bu alanda sektörel buluşmaların önünü açacak çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar yapılırken temel prensibimiz davet edeceğimiz ya da görüşmelerde bulunacağımız sektör yetkililerinin Yozgat’a konuşlanması ve Yozgat’a yatırım yapması idi. Üniversite yönetimi olarak başından beri izlediğimiz yol “Yozgat’ın kazanması ve kalkınması” istikametinde adımlar atmaktır. Bu noktada gerçekleştirilen sektörel buluşmalarda tek hedef bölgenin kalkınması temelinde iş insanlarımıza kapımızı sonuna kadar açmak olmuştur. Düşüncemiz hem yerel hem de ulusal bazda olabildiğince yatırımcının ilgisini çekmek ve bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirebilmektir.

 “Üniversitemizin adımları Yozgat’ımızın geleceğinden bağımsız değildir”

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin kaderi Yozgat’tan bağımsız değildir. Yozgat’ın geleceği hepimizin ortak derdidir. Bizler de sorumluluk makamındaki insanlar olarak bu hassasiyetle meseleye yaklaşmaktayız. Yozgat’ımızın temel dinamiklerinin yerel ya da değil sanayici ve iş insanları, ticaret odaları ve sektör temsilcileri ile bu alana rağbet gösteren tüm yatırımcılar olduğunu düşünmekteyiz.

“Niyetimiz başarı hikâyesini hep birlikte yazmaktır.”

Göreve geldiğimiz günden bu yana bir başarı hikâyesi yazmak ve Yozgat Bozok Üniversitesi’ni bir marka üniversite haline getirmek istiyoruz. Bu başarı hikâyesinde istişare, işbirliği olmazsa olmazımızdır. Kararlılıkla çıktığımız bu yolda yegâne başarının hep birlikte gayretle ve birbirimizi anlayarak ve de birbirimizin yükünü omuzlayarak olacağının farkındayız.

İhtisaslaşma yolunda gayret sarf eden bir devlet üniversitesi olarak, devletimizin bize sunduğu imkânlar çerçevesinde bölgesel kalkınma odaklı yürüttüğümüz çalışmalarda, bir yandan bilimsel çalışmaları elden bırakmadan diğer yandan da sektörel anlamda bizlere yüklenen bölgesel kalkınma misyonunu ötelemeden bizlere destek verecek herkese kapımız ardına kadar açıktır.

Diğer taraftan, üniversitemizin yaptığı tüm işlerde sürekli iç ve dış denetimlere tabi olduğu, yıllık bazda üniversitemizin tüm birimlerinde yapılan mali harcamaların dış denetim kapsamında sayıştay denetçilerince en detaylı şekilde incelenerek raporlarını yayınladıkları, dolayısıyla da üniversitemizde yapılan tüm işlerin şeffaf ve açık olduğunun bilinmesini kamuoyunun bilgisine sunarken, çalışmalarımıza katkı sunan tüm yerel ve ulusal dinamiklerimize şahsım ve üniversitem adına teşekkür eder, Selam ve Muhabbetlerimi sunarım.

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor