Kavgada Şehit düştü

Okuduğunuz haber
ÜNİVERSİTE MARKA YOLUNDA!

Meydan Projesi başlıyor

Anasayfa   /    Eğitim    /    Üniversite Marka yolunda!

Üniversite Marka yolunda!

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, 27 Mayıs 2019’da Rektörlük vazifesini devraldığı günün yıldönümünde basın mensuplarını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Geride kalan süreç içerisinde Marka Üniversite olma hedefine yönelik önemli adımlar attıklarını belirten Rektör Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi ailesinin büyük bir “Marka Üniversite” olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte olduğunu söyledi.

EĞİTİM      01 Haziran 2020 - 14:17     0

Üniversite Marka yolunda!

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, 27 Mayıs 2019’da Rektörlük vazifesini devraldığı günün yıldönümünde basın mensuplarını bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Geride kalan süreç içerisinde Marka Üniversite olma hedefine yönelik önemli adımlar attıklarını belirten Rektör Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi ailesinin büyük bir “Marka Üniversite” olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte olduğunu söyledi.

Geçmiş bir yılın değerlendirildiği, tablolar, veriler ve resimler eşliğinde yapılan hizmetlerin aktarıldığı toplantıda konuşan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Mayıs 2019 tarihinde Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü görevi şahsıma tensip buyurulduktan sonra 27 Mayıs 2019 tarihinde düzenlenen devir teslim töreniyle görevi önceki Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey’den devraldım. Şahsıma emanet edilen sorumluluğu ağır olan bu görevi aldığımda gerçekleştirmeyi düşündüğüm üç proje dosyamda yer almaktaydı: Ekonomik girdisi yüksek sürdürülebilir bir enerji kaynağı olan biyoetanol üretimi projesi; Kullanım çeşitliliğinin çokluğu ile ekonomik girdisi yüksek olan kenevirden biyoplastik eldesi projesi; Yozgat merkezli Orta Anadolu tohum gen bankasının oluşturulması projesi. Hiç vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. Yaptığımız ilk basın toplantısında ekip ruhuyla, adalet ve ehliyet merkezli bir katılımcı yönetim anlayışıyla çalışacağımızı, Yozgat Bozok Üniversitemizi “Marka Üniversite” yapmak istediğimizi, Yozgat’ımızı “Marka Şehir” yapmak için halkın ve kentin sorunlarına duyarlı bir kurum olacağımızı ifade ettik.”

“KENEVİRDE İHTİSASLAŞIYORUZ”

Yozgat’a ve Üniversite’ye marka değeri katacak en önemli adımın ihtisaslaşma süreci olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Karadağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yıl boyunca İhtisaslaşma, Kalite Güvencesi, Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme, Sosyal, Kültürel, Sağlık, Teknik ve Fiziki alanda önemli bir mesafe katettik. Öncelikli olarak hepinizin bildiği üzere 23.01.2020 tarihinde “Endüstriyel Kenevir” alanında Yükseköğretim Kurulumuz tarafından ‘İhtisaslaşan Üniversite’ seçildik. Yozgatımıza ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacak bu proje için ihtisaslaşmanın gereği olan kriterleri yerine getirdik ve adımlarımızı hızlı bir şekilde attık. Bu çerçevede: Kenevir Enstitüsü’nü kurduk ve Enstitü’nün kuruluşu YÖK Yönetim Kurulunda kabul edildi. Kenevir üzerinde çalışma yapmak üzere 7 araştırma grubu oluşturduk. Bu gruplar:  Tarım, Gıda ve Yem Araştırmaları Grubu; Tıp, İlaç ve Sağlık Araştırmaları Grubu; Tekstil, Selüloz, Kompozit ve Biyomalzeme Araştırmaları Grubu; Elektronik, Makine ve Enerji Araştırmaları Grubu; İnşaat ve Yapı Malzemeleri Araştırmaları Grubu; Temel Bilim Teknolojileri Araştırmaları Grubu; Sosyal Bilimler, Mevzuat ve Pazarlama Araştırmaları Gruplarından oluşmaktaydı. Bu gruplarda çalışacak akademisyenlerimize kurutulmuş kenevir biyokütlesi, sapları, saplardan ayrılan lifleri ve geriye kalan kırtık kısımları teslim edildi. Üniversitemiz bilimsel araştırmalar komisyonu yönergesinde kenevire özgü yeni bir proje türü oluşturulup destek sağlanmaya başlandı. Yine “Endüstriyel Kenevir Projesi” kapsamında dış paydaşlarımızla iş birliklerine gidildi. Kenevir yağı katkılı antibakteriyel sıvı sabun üretildi. Kenevir tohumları belirlenen deneme planlarına uygun olarak toprakla buluşturuldu. Bu bağlamda Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen Kenevir çalıştaylarına katılım sağlandı. Bu yola çıktığımız günden beri ifade ettiğimiz kenevirin ekonomiye kazandırılması, endüstriyel değeri yüksek olan ürünlere dönüştürülmesi için çalışmalarımız devam edecek. İnanıyoruz ki Yozgat Bozok Üniversitemizin öncülüğünde yürüyecek projelerle Yozgat, bölgesinde kenevirin değerlendirildiği bir üs haline gelecektir.”

ÖĞRENCİ SAYIMIZ ARTIYOR

İDARİ KADRO ZENGİNLEŞİYOR

Rektör Karadağ, eğitim-öğretimde bir yıl içinde önemli mesafeler aldıklarını, önlisans, yüksek lisans, doktora programları yanında fakültelerin, MYO’ların yeni bölüm ve programlarla güçlendirildiğini ifade etti. Rektör Karadağ, bugün 22 bini bulan öğrenci sayısı, yeni katılan akademik ve idari 1900’ü geçen personeli ile Yozgat Bozok Üniversitesi ailesinin büyük bir “Marka Üniversite” olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte olduklarını ifade etti. 

BİLİMSEL PROJELERİMİZ DESTEKLENİYOR

Rektör Karadağ yine bu dönemde bilimsel çalışmaların ilgili kuruluşlardan büyük destek gördüğünü ifade ederek şunları söyledi: Üniversitemiz Araştırma-Geliştirme noktasında gerek Dış Kaynaklı (TÜBİTAK, KOP ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı) Projeler (8 Proje), gerekse BAP Projeleri (75 Proje), TÜBİTAK Destekli Öğrenci Projeleri (16 Proje) noktasında önemli destekler görmüştür. Bunun yanında Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’nin,  Kenevir Enstitüsü’nün, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurulması çalışmalarımıza yeni bir soluk getirecektir.”

HASTANEMİZ ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİ

Pandemi döneminde Araştırma ve Uygulama hastanemiz önemli bir vazife ifa etti. Tüm hastane personelimiz büyük bir fedakârlıkla süreci yönetti. Hastane yönetimine ve tüm personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu süreçte Teknik Bilimler MYO tarafından 3D yazıcı ile Maske, Ventilatör, Çoklayıcı, Laringoskop ve Siperlik üretimi, Sorgun MYO tarafından CNC'de sağlık çalışanları için iki çeşit Siperlik üretimi gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde ‘Obezite Merkezi’ açıldı. Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne bu dönemde ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi’, ‘Diyaliz Merkezi’, ‘Gebe Okulu’ ile ‘Suda Doğum Ünitesi’ hizmete açıldı. Yine hastanemiz ‘Bebek Dostu Hastane’ seçildi.

İYİLEŞTİRMELER SÜRECEK

Kampusumuzun daha güzel bir çehreye kavuşması için yaz-kış demeden çalışmalar devam etmektedir. Fakültelerimizin, Meslek Yüksek Okullarımızın, ilçelerimizdeki kampüs binalarımızın eksiklerini gidermeye devam ettik. Bu manada Araştırma Uygulama Hastanesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İletişim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Veteriner Fakültesi binalarının fiziki iyileştirmeleri ve çevre düzenlemeleri yapıldı. Ayrıca kampüste ağaçlandırma çalışmaları (5000 fidan dikimi), gölet ve köprü yapımı, sulama sistemi, kampüsün ikiye ayrılarak yeni nizamiyenin oluşturulması, kampüs halihazır planlarının hazırlanması, BESYO binası, İlahiyat Fakültesi Ek Binası, 1060 kişilik sınıf sıra ve masası donatılması, Şefaatli, Çekerek ve Veteriner Fakültesi laboratuvar alt yapısı için makine ve techizat alımı yapılan işlerden sadece bazılarını teşkil etmektedir. Ayrıca sosyal sorumluluk projeleri bağlamında sıfır atık projesi, otobüs durağı ve rampa yapımı, YOBİS’lerin kurulması, köpek kulübeleri yapımı, hobi bahçeleri için elektrik altyapısının götürülmesi (500 metre), Erdoğan Akdağ Kongre Kültür Merkezi engelli rampası yapımı, Konuk evi örnek odanın kontrollüğü, Bozok Restoran tadilatının kontrollüğü ve drenaj ve atık su hatlarının yapımı, Mühendislik Mimarlık Fakültesi girişi engelli rampası yapımı zikredilecek bazı örneklerdir.”

 “Yozgatımız ve ülkemiz için önemli bir değer olan hayırsever iş insanı Bilal Şahin Bey’in maddi ve manevi destekleri ile batı kampüsü giriş kapısı, kemerler, güvenlik kulübeleri yapımı devam etmektedir. Aynı zamanda Araştırma ve Uygulama Hastanemizin girişine cami ve işyerleri, konukevi yapımına da başlanacaktır.”

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, konuşmasının sonunda kurum, kuruluş ve hayırseverlere teşekkür ederek şunları söyledi:

 “Birinci yılımız münasebetiyle, tevdi edilen görevi emanet olarak addeden bir anlayışla, bu emaneti hak ettiği yere taşımanın sorumluluğu ve liyakati esaslı; bölgesel kalkınma misyonumuzla ‘Memleketimize’, dolayısıyla da ‘Ülkemize’ değer katma çabası ile çıktığımız bu yolda, bizlerin her zaman yanında olan; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a, Milletvekillerimiz Sayın Bekir Bozdağ ve Yusuf Başer’e, Cumhurbaşkanlığı Bilim-Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu Üyesi Sayın Dr. Osman Coşkun’a, Valimiz Sayın Kadir Çakır’a, Belediye Başkanımız Sayın Celal Köse’ye, Maddi ve manevi destekleri ile Yozgat'ımıza ve Üniversitemize değer katan İş İnsanı Sayın Bilal Şahin Bey’e, Birlikte yürüdüğümüz tüm Akademik ve İdari çalışma arkadaşlarıma, yaptığımız çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli Basın mensuplarımıza, teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor