Alarm halindeyiz!

Okuduğunuz haber
KORONA İÇİN SAHAYA İNDİLER

Yurt neden satılıyor?

Anasayfa   /    Sağlık    /    Korona için sahaya indiler

Korona için sahaya indiler

Yozgat Valisi Ziya Polat ve beraberindeki heyet, İçişleri Bakanlığınca "Sağlık için hepimiz için" sloganıyla Türkiye genelinde uygulanacak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri denetimi kapsamında sahaya indi, vatandaşlar uyarıldı, alınan tedbirler gözden geçirildi.

SAĞLIK      06 Agustos 2020 - 19:03     1

Korona için sahaya indiler

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine gönderilen Genelge kapsamında, Yozgat Valisi Ziya Polat Başkanlığında sahaya inen heyet tarafından Koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler gerçekleştirildi. Vatandaşlara uyarılarda bulunan ve farkındalık oluşturmak için ateşini ölçtüren Vali Ziya Polat, maske takma, sosyal mesafe ve temizlik başta olmak üzere kurallara uyulmasının önemine değindi.

Lise Caddesi'ndeki denetime, Yozgat Valisi Ziya Polat, Belediye Başkanı Celal Köse, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, İl Genel Meclis Başkanı İskender Nazlı katıldı.

Vali Polat ve Belediye Başkanı Köse, iş yerlerini denetleyerek, işletmecilere maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını hatırlattı. Kurallara uymayan iş yeri sahiplerini uyaran Vali Polat, eksikliklerin tamamlanmaması durumunda bundan sonraki denetimde ceza yazılacağını söyledi.

AMAÇ CEZA YAZMAK DEĞİL

BİLİNÇLENDİRMEK

Denetim sonrası gazetecilere açıklama yapan Polat, Kovid-19 tedbirleri kapsamında farkındalık denetimi yaptıklarını belirtti. Amaçlarının halkı bilinçlendirmek olduğunu, insanları, maske, mesafe ve temizlik konusunda uyardıklarını ifade eden Polat, "Bizim amacımız ceza yazmak değil ama alınan tedbirlere uyulmuyorsa, insanımızın sağlığı, toplumumuzun düzeni için ceza kesmeye de başlayacağız. Yine kent güvenliği sistemi görüntülerinden de maskesiz vatandaşlarımıza ceza keseceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz kendi ve toplumumuzun sağlığı için maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım." dedi.

DÜĞÜNLER BİR GÜNDE BİTECEK

Polat, düğün mevsimi olmasından dolayı düğünlerde bulaş riskinin çok fazla olduğunu anlatarak, "Düğünlerde de gerekli tedbirler alınacak. Düğünler bir gün içinde yapılması gerekiyor. Bir düğün 2-3 güne yayılması söz konusu olmayacak. Kına, kız alma, düğün bir gün içinde tamamlanacak. Kurallara uyulmuyorsa cezai işlem yapılacak."

Yozgat'ta Kovid-19 vakalarına da değinen Vali Polat, "Yozgat olarak şehir hastanemiz ve üniversite hastanemiz olmak üzere 2 tane çok güzel hastanemiz var. Şu an için hastanemizde hiçbiri sıkıntımız yok. Gelen hastalarımızı kabul edecek durumdayız, yatak kapasitemizde sıkıntı yok. Ağustos ayı olması bayram izni, düğün ayı, dışarıdan hemşehrilerimizin gelmesinden dolayı sayılar biraz yükseliyor. Biz tedbir aldıktan sonra tedbirleri uyguladıktan sonra Yozgat'ın üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yok. Şu an için bizi sıkıntıya düşürecek bir rakamımız yoktur." ifadelerini kullandı.

 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

Toplam 1 yorum yapılmış.

Yozgatlı
Sosyal mesafe kuralına 1 adımda bayağı farkındalık yaratılmış
4 Yıl önce

GÜNÜN MANŞETLERİ

FOTO GALERİ

Yozgat

Yozgat Haber

Yozgat Son Dakika

Yozgatspor